IDEJA/VIZIJA S&R KONCEPTA

Zašto smo se u ovo upustili?

Sigurno ste se zapitali kako se desilo to da jedna porodična kompanija čije je ime postalo sinonim za vrhunsku opremu za spavanje orijentiše deo svoje proizvodnje ka naizgled uskoj grupi korisnika – sportistima?

Odgovor je zapravo vrlo logičan i utemeljen je na dva objašnjenja:

Za sve ove godine našeg rada mi nismo samo bili proizvođač već vaš najverniji slušalac. Naučili smo da razgovaramo sa Vama, da prepoznajemo Vaše potrebe i probleme sa kojima se susrećete, bilo da je u pitanju Vaša dnevna rutina ili način na koji se odmarate. Uočili smo da Vam je važno od kakvih materijala su sačinjeni elementi koji Vas okružuju i primetili smo da ste dobro informisani o štetnim sastojcima koji su na žalost široko rasprostranjeni u svakodnevnoj upotrebi. Bilo da ste sportista, rekreativac, rekonvalescent ili roditelj čije se dete zabavlja u igraonici – zaslužujete da aktivnost koju ulažete za unapređenje svog zdravlja i razvoja obavljate u neškodljivoj sredini koja će biti adekvatna podrška.

Kada govorimo o sportu, osim adekvatne ishrane, san je najvažnija spona između uloženog truda i ostvarivanja rezultata. Nijedan sportista, bilo u fazi aktivnih priprema ili u zoni tempiranja forme ne može bez najmoćnijeg saveznika – dobrog i kvalitetnog odmora. Ne postoji ništa tako delotvorno na performanse svakog sportiste kao okrepljujući san. To znaju ne samo profesionalci, već i svi kojima je fizička aktivnost i briga o zdravlju sastavni deo životne rutine.

Sport&Recovery by Schlarafia koncept nastao je kao rezultat našeg posmatranja i prepoznavanja Vaših potreba i jake želje da ponudimo jedinstvena, ekološki održiva i inovativna rešenja koja će unaprediti sistem vežbanja i period oporavka tokom sna. Stoga, pre nego što se oduševite onim što smo za Vas pripremili, primite našu zahvalnost – jer Vi ste bili naša inspiracija!

Kako smo kreirali Sport&Recovery by Schlarafia?

Cela linija, koja obuhvata meke sportske podloge i podloge za oporavak tokom spavanja osmišljavane su dugo i temeljno, uz implementaciju inovativnih materijala čija je korisnost i delotvornost dokazana u više kliničkih studija. Želeli smo da budemo pioniri, da tržištu donesemo proizvode koje će zahvaljujuću pametno osmišljenoj recepturi i sastavu biti jedinstveni i obeleženi idejom da svaki proces i aktivnost treba da bude podržan sa više strana.

ISTRAŽIVALI SMO:
• materijale, iskustva, potrebe
• zašli u polje nauke, sproveli kliničku studiju
• angažovali stručnjake iz oblasti fizikalne medicine, patofiziologije i imunologije, medicinske biohemičare, okupili dobrovoljce koji su godinu dana testirali naše podloge, uključili vrhunske sportiste i takmičare da ocene vežbanje na našim strunjačama
• sami tražili manjkavosti u prototipovima, menjali i korigovali recepture
• izborili se za ekskluzivna prava na licence za inovativne materijale, implementirali materijale koji nisu bili dostupni tržištu Balkana

Šta je prethodilo i koga smo angažovali prilikom kreiranja proizvoda?

Svaki proizvod iz Sport&Recovery by Schlarafia linije nastao je kao rezultat multidisciplinarnog kreativnog pristupa. U tome su nam svojim znanjem i stručnošću nesebično pomogli:

Vladimir Petrović, profesor sporta

Dugogodišnji tehničko-skijaški trener sa iskustvom u oblasti kondicioniranja vrhunskih sportista.

Vladimir je koristio i svoja znanja, ali se konsultovao sa sportistima različitih profila koji su testirali naše meke sportske podloge, a među njima su bili: predstavnici borilačkih sportova, skijaši, vaterpolisti, gimnastičari, fitnes instruktori, kondicioni treneri itd.

Dr Miloš Bojović

specijalizant fizikalne medicine i rehabiliticije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a pohađa i master akademske studije iz sportske medicine. Dr Bojović je član udruženja fizijatara „Association of Academic Phyisatrist“, SAD 2020. Svoje iskustvo u radu sa sportistima nadograđivao je usavršavanjem na seminarima i kursevima, poput: „Primary physeal stress injuries in young athletes“, kurs Svetske federacije za atletski trening i terapiju; Isokinetic i FIFA onlajn konferencija – „Football ACL injuries reloaded, Strategies to reduce risk of Hamstrings injuries in football, Player availability challenges on the road to Qatar 2022“, 2020; FC Barcelona Innovation Hub – Konferencija o lečenju sportskih povrede „Sports Tommorow“ 2020; „La Trobe University“ Melburn, Australija konferencija – „Sports medicine student showcase“ 2020 itd…

Dr Miloš Bojović se u svakodnevnoj praksi susreće sa povredama sportista, prerehabilitacijskim i rehabilitacijskim izazovima, kao i problemima koji tangiraju kvalitetan odmor i oporavak sportista i rekonvalescenata.

Seth Casden, osnivač i CEO Hologenix

inovator ko je pionir u inovacijama u pogledu tkanina sa infracrvenom emisijom i koji je uspeo da implementira čarobne kristale sa izuzetnim regenerativnim dejstvima na tkiva u materijale koje danas imamo u S&R liniji dušeka.

Brojni profesori i naučni radnici sa Farmaceutskog fakulteta

koji su učestvovali u dva zajednička projekta kojim smo dokazali benefite korišćenja Celliant materijala, kako u pogledu zaceljivanja rana i podsticaja imunog sistema, tako i u aspektima poboljšanja kvaliteta života kroz fizijatrijske i laboratorijske parametre i sistem samoocenjivanja.

Da li je stvarno PHTHALATE FREE?

Šta je inovativno u Sport&Recovery by Schlarafia?

Sport&Recovery by Schlarafia je koncept koji je objedinio inovacije, iskustvo i tradicionalne veštine. U tom smislu mi smo pioniri među veteranima ili obrnuto, kako vam je drago.

Powered by Celliant

POWERED BY CELLIANT je inovativni materijal koji ima sposobnost da telesnu energiju telesne temperature transformiše u ceo spektar energije iz infracrvenog spektra, čime unapeđuje lokalnu cirkulaciju i oksigenaciju ćelija uz istovremeno održavanje idealne ambijentalne temperature i održavanje suve kontaktne površine tela. Šta to praktično znači? Zahvaljujući spavanju na S&R dušeku koji na sebi ima veliku gustinu Celliant vlakana, Vaše telo će dobiti bolji oporavak, više snage i bolju izdržljivost tokom fizičkih aktivnosti, kao i tokom dnevne rutine, jer će vaše ćelije biti snabdevene dodatnom energijom i kiseonikom.

Comforted by Talalay

COMFORTED BY TALALAY je jedini potpuno prirodni lateks, čist proizvod dobijen direktno iz srži drveta kaučukovca i sadrži u izvornom obliku male partikule gume. Kao rezultat te ekstrakcije nastaje prirodna guma. Treba imati u vidu da prirodna guma dobijena na ovakav, neškodljiv način čini svega 10% svetske proizvodnje gume i zbog toga je vrlo dragocena. Spavanje na dušeku od 100% prirodnog Talaly lateksa donosi nekoliko koristi:

  • Komforni sloj od Talaly pene je potpuno vazduhopropusan.
  • To omogućava da vam tokom letnjih toplih dana ne bude vrućina, a da Vam u zimskom periodu ne bude hladno.
  • Ova ventilacija sprečava nakupljanje vlage, razmnožavanje gamadi i čini ambijent za spavanje čistim i higijenski održivim.
Supported by Schlarafia

SUPORTED BY SCHLARAFIA je jedinstveno ručno rađeno žičano jezgro izuzetnih osobenosti po kojima su naši proizvodi već decenijama poznati, a iza čega stoji i rešenje o patentu izdato od strane Zavoda za intelektualnu svojinu.

Call Now Button