Opšti uslovi on-line prodaje

Poštovani potrošači,

ŠLARAFIJA doo Beograd, Mekenzijeva 69, Beograd, Republika Srbija, matični broj: 20235799, PIB: 104773053,  vrši prodaju proizvoda iz svog proizvodnog asortimana pod nazivom Sport&Recovery by Schlarafia (u daljem tekstu: Sport&Recovery) putem on-line prodavnice koja se nalazi na sajtu www.sport-recovery.rs.

Prodaja se vrši samo za potrošače na teritoriji Republike Srbije.

Poručivanjem na on-line prodavnici prihvatate Opšte uslove on-line prodaje ( u daljem tekstu: Uslovi) koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da Uslove pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo, jer poručivanjem potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili Uslove. Sport&Recovery zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove i predlažemo da prilikom svakog korišćenja proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.

Sport&Recovery, svoje cenjene potrošače koji kupuju proizvode putem internet stranice www.sport-recovery.rs obaveštava da Uslovi definišu postupak naručivanja, plaćanja, dostave i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na internet stranici www.sport-recovery.rs.

 

1) Naručivanje

  • kada želite da naručite proizvod potrebno je da u odeljku ,,PRODAVNICA’’ izaberete proizvod koji želite da kupite. Kod svakog proizvoda postoji dugme ,,VIŠE DETALjA’’ koji pokazuje opis proizvoda sa svojstvima, kao i opcije koje su date za taj proizvod i to: dimenzija, materijal gornjišta i donji deo strunjače. Po odabiru željenih opcija od strane Vas prikazaće Vam se koliko iznosi cena odabranog proizvoda, njegova težina i broj komada koje želite da poručite. Poručivanje se dalje vrši klikom na dugme “Dodaj u korpu’’;
  • po naručivanja proizvoda pokazaće Vam se u delu ,,PREGLED KORPE’’ Vaša porudžbina, cena po proizvodu, količina poručenih proizvoda, polje za kod kupona ukoliko ga imate kao i ,,UKUPNA VREDNOST KORPE’’. U ,,UKUPNOJ VREDNOSTI KORPE’’ pored iznosa vrednosti poručenih proizvoda, pojaviće se i troškovi dostave proizvoda kao i ukupan iznos sadržaja korpe;
  • klikom na dugme ’’Nastavite sa plaćanjem’’ se prikazuje ,,Detalji za naplatu’’, polje za kod kupona ukoliko ga imate i način plaćanja;
  • da biste mogli da naručite proizvod(e) i da Vam isti budu dostavljeni potrebno je da popunite podatake u ,,DETALJI ZA NAPLATU’’;
  • podaci koji su obeleženi * su obavezni i ne dostavljanjem tih podataka nećete moći da završite kupovinu;
  • klikom na dugme ’’NARUČITE’’ Vaša porudžbina je uspešno kreirana i time preuzimate obavezu plaćanja i preuzimanja naručenih proizvoda . Kreiranjem porudžbine ista ne može da se menja.

Po zaključenju porudžbine prikazaće Vam se instrukcije za plaćanje a na Vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o porudžbini. Slanjem obaveštenja o porudžbini od strane nas smatraće se da je zaključen ugovor između nas i Vas.

2) Cene

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cene su date u srpskim dinarima (RSD).

Sport&Recovery  zadržava pravo da trenutne cene može promeniti u svakom trenutku.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni  prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs (možete staviti npr. srednji kurs Narodne Banke  Srbije). Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku  transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike  od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

3) Način plaćanja

Vašu porudžbinu možete platiti na dole navedene načine i to:

Plaćanje platnim karticama:

Porudžbinu možete platiti putem Interneta platnim karticama koje podržavaju plaćanje preko Interneta.

Plaćanje preko računa

Svoju porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na račun. Plaćanje možete izvršiti nalogom za plaćanje  u bilo kojoj pošti ili banci ili putem Interneta ako imate mogućnost elektronskog plaćanja. Rok za plaćanje po dobijanju obaveštenja o porudžbini iznosi 5 dana. Ukoliku u navedenom roku ne izvršite uplatu Vaša porudžbina se poništava.

Račun će Vam biti dostavljen uz porudžbinu.

 

4) Dostava i cena dostave

Naručene proizvode dostavljamo na Vašu adresu na teritoriji Republike Srbije i to na adresu koja je ostavljena prilikom poručivanja za dostavu naručenih proizvoda ili lokalnim preuzimanjem.

Dostava na adresu 

Uobičajeni rok za dostavu porudžbine je 7 dana od dana prijema obaveštenja da ste izvršili  plaćanje u celosti za naručene proizvode.

Pošiljke se donose na adresu navedenu za dostavu I molimo Vas kada Vas obavestimo o slanju da u tom periodu obezbedite preuzimanje pošiljke. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna ambalaža značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite na e-mail: vbakic@schlarafia.co.rs . Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite prijem.

Za iznose porudžbina do 10.000,00 dinara dostava se plaća u fiksnom iznosu od 700,00 dinara gde se u odeljku ,,KORPA’’ možete upoznati sa iznosom troškova dostave, dok za porudžbine preko 10.000,00 dinara dostava je besplatna.

Potrošač je odgovoran za štetu koja nastane propuštanjem da preuzme proizvode koju mu je poslala Sport&Recovery. Pod štetom se podrazumeva oštećenje na proizvodima, kao i troškovi koje Sport&Recovery  ima zbog propuštanja potrošača da preuzme proizvode, kao što su: troškovi čuvanja, prepakivanja, vraćanja proizvoda i slično.

Lokalno preuzimanje proizvoda 

Prilikom naručivanja u odeljku ,,KORPA’’ i  ,,DETALJI ZA NAPLATU’’ imate mogućnost izbora Lokalnog preuzimanja u nekim od naših prodavnica na teritoriji Republike Srbije kao i izbor datuma preuzimanja. Troškove prevoza proizvoda prilikom Lokalnog preuzimanja Vi organizujete i snosite.

Rok za preuzimanje je 10 radnih dana od datuma izabranog za preuzimanje.

 

5) Opis proizvoda i saobraznost

Proizvodi koji se prodaju preko on-line prodavnice poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste proizvoda u skladu sa njenom namenom koja je definisana u deklaraciji i da se osnovna obeležja proizvoda mogu naći na internet stranici www.sport-recovery.rs.

Saobraznost proizvoda se isključivo utvrđuje prema svojstvima i nameni proizvoda kako je to definisano pripadajućom deklaracijom.

 

6) Izjava o odricanju od odgovornosti 

Svi podaci objavljeni na sajtu www.sport-recovery.rs – opisi proizvoda i slike, informativne su prirode i ne snosimo odgovornost za eventualne nenamerne greške u sadržaju sajta. Svi proizvodi prikazani na sajtu www.sport-recovery.rs su deo naše ponude, ali se ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. 

 

7) Zamena proizvoda

U slučaju prijema proizvoda ustanovite da proizvod koji ste naručili niste primili već drugi proizvod, imate pravo da proizvod zamenite u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.

Potrebno je da nas obavestite na na e-mail vbakic@schlarafia.co.rs i da nam dostavite sledeće podatke:

  1. broj porudžbenice;
  2. broj fiskalnog računa ili fakture;
  3. naziv proizvoda koji ste dobili i koji hoćete da zamenite;
  4. naziv proizvoda koji ste poručili.

Ukoliko se ustanovi da je došlo do greške u porudžbini od strane nas kontaktiraćemo kurirsku službu kako bi preuzeli od Vas pogrešno dostavljen proizvod i troškove vraćanja snosimo mi.

Prilikom povraćaja proizvoda obavezno je vratiti u neotvorenom, nekorišćenom stanju I u originalnom pakovanju kako je zaprimljena prilikom dostave na kome ne sme biti oštečenja.

U slučaju da nam je proizvod vraćen oštećen, neispravan, otvoren ili korišćen Vi ste isključivo odgovorni i mi će odbiti zamenu proizvoda, a proizvod će Vam biti vraćen o Vašem trošku.

Poručeni proizvod biće dostavljen potrošaču nakon što pogrešno dostavljeni proizvod bude vraćen Sport&Recovery  na adresu: Bulevar Mihajla Pupina 10d/4, YU BIZNIS CENTAR.

Ukoliko kupljeni proizvod za koji se traži zamena ne postoji na stanju, po Vašoj želji  možemo da proizvod zamenimo za drugi uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni.

U slučaju nemogućnosti zamene vratićemo Vam novac na način kako ste Vi izvršili uplatu.

 

8) Odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana od dana dostavljanja naručenog proizvoda, bez navođenja razloga dostavjanjem popunjenog obrasca za odustanak.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju daje na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, koji se dobija u okviru potvrde porudžbine na e-mail. Obrazac možete preuzeti ovde. 

Potrošač je dužan da popunjen I potpisan obrazac izjave o odustanku od ugovora dostavi Sport&Recovery na e-mail adresu vbakic@schlarafia.co.rs ili poštom na adresu Bulevar Mihajla Pupina 10d, lokal 4, 11070 Novi Beograd.

Potrošač je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Proizvod se vraća na adresu navedenu na obrascu za odustanak.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni, neotvoreni i zapakovani u originalnu ambalažu, sa svom eventualnom propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.) u suprotnom mi će odbiti povraćaj proizvoda, a proizvod će Vam biti vraćen o Vašem trošku.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan, otvoren, korišćen i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je proizvod vraćen u ispravnom stanju Sport&Recovery će potrošaču – bez odlaganja vratiti iznos na način na koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak i proizvod koji se vraća u zavisnosti koji momenat kasniji nastupi.

U slučaju da je proizvod vraćen oštećen, otvoren, korišćen ili u neispravnom stanju potrošač je isključivo odgovoran i Sport&Recovery će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen potrošaču o njegovom trošku.

Troškove vraćanja proizvoda i novca snosi potrošač.

Ugovor o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovde. 

 

9) Reklamacija 

Za proizvode koji su poručeni putem www.sport-recovery.rs  potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu rešavanja reklamacija potrošača na robu kupljenu preko online prodavnice www.sport-recovery.rs koji možete pogledati ovde.

Potrošač je dužan da se pridržava svih uputstava iz deklaracije u pogledu namenske upotrebe proizvoda, njegovog održavanja i sl.

Potrošač nema pravo na reklamaciju ako je nedostatak na proizvodu nastao njegovom krivicom, fizičkim oštećenjem pri upotrebi proizvoda ili nepravilnog održavanja proizvoda I ako nema račun ili drugi dokaz o kupovini.

Ukoliko potrošač nakon prijema pošiljke utvrdi da isporučen proizvod ne odgovara naručenoj količini  ili podaci na računu nisu odgovarajući, dužan je da u roku od 2 radna dana od trenutka prijema pošiljke, putem e-maila vbakic@schlarafia.co.rs dostavi nam zahtev za reklamaciju i opiše kakav problem ima. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko potrošač utvrdi da isporučen proizvod nesaobrazan odnosno nema svojstva neophodna za redovnu upotrebu te vrste a u skladu sa namenom koja je propisana na pripadajućoj deklaraciji proizvoda ili postoje fizička oštečenja na proizvodu u obavezi je da nas kontaktira putem e-maila: vbakic@schlarafia.co.rs i da nam zahtev za reklamaciju,  koji je dobio prilikom dobijanja potvrde o porudžbini, popuni sa svim traženim podacima.  Potrošač je u obavezi da po podnošenju zahteva za reklamaciju reklamirani proizvod zajedno sa računom, kopijom računa ili drugim dokazom o kupovini, dostavi preporučenom poštom ili lično na adresu: Bulevar Mihajla Pupina 10d, lokal 4, 11070 Novi Beograd. Datum podnošenja reklamacije je datum kada Sport&Recovery primi reklamirani proizvod na adresu: Bulevar Mihajla Pupina 10d, lokal 4, 11070 Novi Beograd.

Potrošač ima pravo da bira da nesaobraznost proizvoda Sport&Recovery otkloni opravkom ili zamenom. Ako otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom nije moguće ili predstavlja nesrazmerno opterećenje za Sport&Recovery, potrošač ima pravo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, potrošač ima pravo da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavi da raskida ugovor. Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz izričitu saglasnost potrošača.

Nakon prijema reklamacije ćemo Vam saopštiti broj pod kojim je zavedena reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

Rok za odgovor na primljenu reklamaciju je 8 dana od dana podnošenja reklamacije sa svim navedenim u stavu 5 ove tačke, i dostavlja se potrošaču na e-mail koji je dostavljen prilikom ulaganja reklamacije. Odgovor na reklamaciju sadrži odluku da li se prihvata reklamacija, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 15 dana od dana koji se smatra kao dan podnošenja reklamacije.

Sport&Recovery  će da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobila prethodnu saglasnost potrošača.

Ukoliko Sport&Recovery  iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, o tome će obavestiti potrošača  i tražiće njegovu saglasnot o produžavanju roka za rešavanje reklamacije gde je dužna da potrošača obavesti o novom roku u kom će rešiti reklamaciju. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Transportni troškovi koji nastanu po osnovu prihvaćene reklamacije padaju na teret Sport&Recovery.

U slučaju kada je reklamacija odbijena kao neosnovana, potrošač je dužan da najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema Odluke o podnetoj reklamaciji preuzme reklamirani proizvod o svom trošku od Sport&Recovery,  u suprotnom Sport&Recovery  ne odgovara za proizvod i smatraće se da se potrošač na nesumnjiv način odrekao prava svojine na proizvodu, te isti prelaze u svojinu Sport&Recovery.

Zahtev za reklamaciju se nalazi ovde.

 

10) Politika privatnosti 

Vaše lične podatke ćemo obrađivati ili koristiti isključivo u meri dopuštenoj zakonom i štitićemo ih od neovlašćenog pristupa. Primenjuju se uslovi naše Politike privatnosti. 

 

11) Viša sila

Nijedna ugovorna strana neće biti odgovorna za bilo koje propuštanje ili zakašnjenje zbog više sile između ostalog koja podrazumeva u meri u kojoj su propust ili kašnjenje uzrokovani, direktno ili indirektno, požarom, poplavom, zemljotresom, eksplozijama, elementima prirode, akti ili propisi državnih organa, nuklearna, hemijska ili biološka kontaminacija, ratni akti, terorizam, neredi, pobuna ili revolucija, štrajkovi, isključenja ili poteškoća u radu, epidemija ili bilo kog drugog događaja ili okolnosti koji su van razumne kontrole vas ili nas, zavisno od toga ko nije u stanju da izvrši (strana koja ne izvršava). Takav događaj ili okolnost koja dovode do neizvršenja obaveza ili kašnjenja je slučaj više sile.

Strana koja ne izvršava svoje obaveze biće oslobođena bilo kakvog daljeg izvršavanja obaveza na koje utiče viša sila sve dok se takav viša sila nastavlja i nastavljače da ulaže opravdane napore da ponovo započne izvršenje.

Ukoliko viša sila bude nastavila da traje u periodu dužem od 30 dana, strana koja nije sprečena višom silom imaće pravo da raskine ugovorni odnos, slanjem pisanog obaveštenja o raskidu na e-mail.

 

13) Završne odredbe

Na sva pitanja u vezi sa prodajom proizvoda putem sajta www.sport-recovery.rs koja nisu uređena ovim Uslovima primenjivaće se odredbe važećih zakona u Republici Srbiji.

Ugovorne strane će nastojati da sva eventualna sporna pitanja reše mirnim putem, a ukoliko to ne bude moguće, takav spor će rešiti pred stvarno nadležnim sudom u Beogradu.